Exabytes beginner

Saturday, November 26, 2011

universal studio singapore

hmmm...at last sampai jugak kami sekeluarga ke sini..tapi mak aih....ramainya orang bersusun..kata hubbyku yang dah pergi ke universal studio US ( kami belum lagi...:-() sama je ramainya orang ngan kat sana. kebetulan time kami pegi tu firstday cuti sekolah , semua tengah peghak nak bercuti.... kami beli tiket online so masa nak beli tiket tak dela kena beratur sangat...tiket untuk kami sefamily ( 2 adults and 3 kids ), baby tak kira ... ialah sing 300, masa tu exchange ialah 1 sing = myr2.5... kalau convert duit kita jadi 750 la... tapi the trip worth the money. kalau hari biasa tiket untuk adult ialah S 64, kalau weekend jadi S74.


hoh..masuk masuk terserempak ngan Marilyn monroe kat hollywood walk..tapi tak sempat nak tegur... lagipun malasla nak tegur nampak dia sibuk sangat bergambar sana sini...lepas tu nampak encik shrek...anak2ku punya la excited... tengah2 excited nampak shrek tiba2 encik frankestein muncul... lintang pukang lari bebudak tu. destinasi pertama kami : Far Far Away. nampak je dekat depan mata tapi memang far2 away la.... 40 minit beratur berlingkar2 macam pagar sesat kat depan istana Loard Farquard( betul ke eja nama ni?... kang kena murka pulak) kat duloc. terngiang2 lagu "Welcome tu Duloc such a perfect place " masa beratur tuh... panas beb... tapi baby cam ok je.. babanya yang penat dukung dia... dia cool je...masuk2 je kat dalam castle tu tetiba dengar guards or usher USS menjerit dengan kuatnya ..ingatkan apa..rupanya ada segerombolan makhluk tak sekolah yang potong q. ish..ish...aku tak paham betul dengan bangsa2 cam ni... orang ngan baby pun beratur cam biasa diorang yang cergas yang sihat walafiat muda2 semua tu lagi tak boleh nak beratur..selepas kena tengking dan marah depan orang ramai( padan muka diorang) akhirnya diaorang terpaksa beratur semula dari belakang . Bak kata the usher : ALL THE WAY BACK... huh puah hati...baru korang tau... harap2 bukan orang Malaysia... buat malu jer.. nampak cam bukan..nampak cam orang yang kalah bolasepak hari tu... hhuhhuh...moral of the story : DONT MESS with the Q


dalam far2 away kami tengok movie shrek 4D.Its really fun tapi lebih fun kalau duduk atas kerusi biasa sebab ada impact masa the carriage terbalik and bergerak laju tetapi memandangkan baba pegang baby kami duduk kat stationary seat . Seat ni tak bergoyang..yang lain pun nak ikut aku jugak ..pehal budak2 ni... pastu komplen2 tak best cam orang lain...( budak2 ..mesti nak duduk ngan mak jugak).yang bestnya show ni... boleh rasa donkey tu bersin terpercik kat kita... creepy giler masa kat graveyard tu rasa labah2 kena kaki kita... tak mo citer lebih2 la ... nanti korang pergi sendiri ye....then kuar kami tengok donkey life show ...quite fun...lepas tu bebudak dah lapar..check2 goldilock cafe tu halal..so kami belasah makan kat situ la...nak solat ,takde dedicated surau. so kami ambik wuduk kat toilet yang dekat ngan hollywood walk tu(ada satu yang ada air) then solat kat dalam loby yang dalam baby room tu (lupa lak nama dia apa)


lepas solat







video

No comments:

Post a Comment